Back to All Events

Lien en Bart ‘Den Grooten Oorlog tussen de patatten’

Bart Vanpeteghem, afkomstig van de Westhoek, groeide op met verhalen over WOI. Als klein ventje werkte hij met pa en ma op het veld en vond vaak tal van 'oorlogsmaterialen' in de kleigronden. Hij verzamelde zo heel wat obussen, helmen, bajonetten, …. Lien Kooijman, afkomstig van het Antwerpse, was niet zoveel bezig met WOI, maar raakte wel geïnspireerd door de verhalen van Bart.

Het oorlogsmateriaal is ook meteen het decor. Er wordt gewerkt met historische beelden en zelf gecreëerde professionele films als decor. Bart vertelt heel wat unieke kleine verhalen! Een ingetogen programma over de gruwel van WOI met de nodige humor en een boodschap vol hoop. Niet te missen! Lien Kooijman (zang, accordeon, banjo, fluit en viool) en Bart Vanpeteghem (zang, mondharmonika, banjo en gitaar).

Dit concert is gratis. Vooraf reserveren is nodig via dirk.wyns@stad.antwerpen.be

Earlier Event: November 10
Lichtjesstoet en Vredeswake
Later Event: November 12
Lezing: Appstublieft (16+)