Back to All Events

75 jaar bevrijding 26_10_2019

Op 26 oktober 1944 viel de eerste V-bom in de polder van Hoboken op een groep spelende kinderen. Achiel en Pierre overleefden de bominslag niet. Hun vrienden Louis, Francois en Marcel werden licht tot zwaar gekwetst en werden voor het leven getekend. In het kader van het V-bommenparcours werd in de Scheldelei ter hoogte van de vijver voor deze twee jonge slachtoffers een monumentje opgericht. 75 jaar later willen we deze zware  inslag sereen herdenken met een lichtjesstoet en een lezing.

Lichtjesstoet : Verzamelen 18.45 uur aan het monument  in de  Scheldelei
Parcours: Scheldelei, Berkenrodelei, Kioskplaats, Broydenborgpark, Rode Kruislaan naar kasteel Sorghvliedt.

genre

prijzen

  • GRATIS

locatie

  • Monument Scheldelei

  • Scheldelei z/n

  • 2660 Hoboken