Back to All Events

Naturpunt: Lenttrektellingen op de Scheldedijk, Hoboken 16_03_2019

ARDEA nodigt je weer uit om mee te komen trektellen in Hoboken...
Iedereen, van leek tot kenner, is er altijd welkom om mee te helpen kijken, tellen en noteren. Het is een zeer leerrijke en plezierige activiteit die niet enkel regelmatig heel verrassende waarnemingen oplevert, maar ook gegevens voor de wetenschap. Dat kan tellen!

De Scheldedijk biedt na de natuurbeheerwerken tijdens de voorbije herfst meer zicht over de Hobokense Polder om trekvogels in beeld te krijgen.

De voorbije jaren leerden ons dat de voorjaarstrek minder intens verloopt dan de najaarstrek. ARDEA besloot daarom om vanaf 2017 de trektelpost tijdens het voorjaar enkel te bemannen tijdens de weekends bij aangekondigd goed trek-weer. Dat wil zeggen: droog, matige wind uit noordelijke richting. Als het weer toch gunstig zou zijn voor trek gedurende de weekdagen, kunnen bijkomende teldagen worden ingericht.
Wie interesse heeft om hierbij aanwezig te zijn, volgt dus best ook het weerbericht en de ARDEA blog.
Onze doorwinterde trektellers Luc, Maarten en Walter houden de weerberichten in die periode dagelijks in de gaten, en via Luc of Maarten wordt het tellen dan daags voordien aangekondigd op de blog.

Via de website www.hobokensepolder.be/trektellen kan iedereen ‘s avonds al de telresultaten volgen.

Praktisch:
Afspraak op de Trektelpost Hobokense Polder, Scheldedijk. Vijf minuten wandelen vanaf Petroleumkaai (parking), maar ook bereikbaar met de fiets of te voet via Polderstad en de Scheldedijk. Tijdstip: van 7.30 u tot ca 12 u. Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, (warme) drank.De trektellingen lopen tot zaterdag 4 mei.

Hobokense Polder
Scheldedijk bij de twee nieuwe banken
2660 Hoboken
Hoe geraak ik hier?

zaterdag 16 maart 2019 van 07:30 tot en met 12:00

Vogelwerkgroep Ardea

luc.vanschoor@scarlet.be
0494 33 63 09

https://www.natuurpunt.be/agenda/lentet

Info