Back to All Events

Erfgoeddag Hoe maakt u het? 28_04_2019 - 10.00 tot 18.00 uur

In de theaterzaal: Diorama van Hanafubuki: Deze voorstelling speelt voor max. 40 personen. Je kan kiezen tussen 14.30 en 15.30 uur, de voorstelling duurt +/- 30 minuten.

Diorama is een korte familievoorstelling (30 minuten) voor kinderen vanaf 4 jaar. In een houten mini-theater worden voorwerpen zodanig opgesteld dat er een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Je doorloopt als toeschouwer een fantasierijke, poëtische, visuele reis. De koffer die als toneelzaal fungeert, past perfect op iedere keukentafel en zit vol met abstracte vormen, decors en personages. Als toeschouwer maak je een reis doorheen deze uitklapbare kijkkast waarin verschillende werelden ontstaan.

Het verhaal begint op een vreemde ochtend, waar er plots geen ronde maar vierkante zon opkomt. De dieren beslissen of ze voor of tegen die “nieuwe zon” zijn. Tijdens dag en nacht, ziet het publiek herkenbare wereldse elementen: pinguïns op de noordpool, een giraf bij zonsondergang. De ene wereld volgt de andere op. De ronde zon gaat op en neer. Tot op een ochtend de zon vierkant is. Het publiek wordt plots geconfronteerd met een absurde en on- verwachte niet-bestaande wereld. Tweedimensionaal wordt driedimensionaal, geometrische vormen worden dieren, een vlak krijgt diepgang. Een nieuwe wereld openbaart zich en het publiek krijgt ruimte voor associatie.

Het onbesliste avontuur leidt tot grappige en ontroerende taferelen. Het publiek volgt de hele reis nauwkeurig van een kleine afstand doorheen een verrekijker. De kijker kiest zelf wat hij wil zien, het volledige plaatje of een vergroot detail.


Spel & creatie: Sari Veroustraete (dramatische kunsten) en Samuel Baidoo (dans en beeldende kunsten)
Creatie & eindregie: Hanne Holvoet (beeldende kunsten)
Tekst:: Tiemen Hiemstra (woordkunst)
Technische ondersteuning: Joris “Sjorre” Thiry
Met steun van CC De Kern, PodVis Festival - DE MAAN, Gravenhof Hoboken

prijzen

  • Voorverkoop: 6 euro

  • Kassa: 8 euro

  • Kansentarief : 2 euro

locatie

  • Gravenhof

  • Louisalei 7

  • 2660 Hoboken

Extra

Van 14 tot 17 uur doorlopend workshops

Earlier Event: April 26
Camp Rebecca 26_04_2019