Back to All Events

Stadsdichter Maud Vanhauwaert maakt een kleurboek. Kleur je oma 16_06_2019

Hebt u een sprekende foto van uw overleden grootmoeder of grootvader? U kan er een originele kleurplaat van laten maken in het kader van het stadsdichterproject ‘Kleur je oma’.

Maud Vanhauwaert doopte de oude belvedère in het Hobokense Park Sorghvliedt om tot ‘Het Kleinste Museum Ter Wereld Met Weliswaar De Langste Naam’ waar ze tot het einde van haar stadsdichterschap samenwerkt met kunstenaars die haar fascineren. Nu is dat Elske van Lonkhuijzen, een schrijfster met een heel eigen stijl. Vanhauwaert: “Het idee voor het Kleur je oma-project kwam van Elske van Lonkhuyzen. We vragen mensen om een foto van hun overleden grootouder in te sturen. Daarvan maken we kleurplaten, getekend door Mila Van Goethem, een professionele tekenares uit Hoboken. In de zomer organiseren we in de Belvédère een moment waarop iedereen welkom is om die kleurplaten in te kleuren. Dat is meteen ook de start van de expo met de ingekleurde kleurplaten.”

Vanhauwaert: “Voor mij bestaat poëzie niet altijd uit een tekst met woorden, maar kan het heel veel vormen aannemen. Dit idee van Elske vind ik heel poëtisch. Voor mij komen realiteit en fictie hierin samen. Het heeft iets speels en kinderlijks, maar ook iets heel ontroerends. Zo'n foto van een overleden persoon inkleuren zal misschien wel wat vragen oproepen. Dat vreemde kantje maakt het voor mij tot iets artistieks interessant. Bij veel kleurboeken gaat het over plaatjes kleuren, terwijl hier heel veel verhaal achter zit. We vragen ook dat mensen iets vertellen over hun foto. Iedereen heeft grootouders gehad, dus iedereen mag een foto insturen.”

Het startmoment van ‘Kleur je oma’ vindt plaats in Het Kleinste Museum Ter Wereld Met Weliswaar De Langste Naam op 16 juni vanaf 14u (tot 17u), met koffie en gebak! Neem alvast een foto mee van je overleden grootmoeder of grootvader. Kan je er niet bij zijn, stuur je foto naar foto@kleurjeoma.be of naar het Gravenhof, Louisalei 7, Hoboken.

genre

locatie

  • Belvedère

  • Krijgsbaan 1

  • 2660 Hoboken

Extra

Locatie Belvedère park Sorghvliedt