Matsuri 27_05_2018

Mede reporter: Josée Ceuppens

Op zondag 13 mei was er de vierde editie van de Matsuri een Japans bloemenfeest. Het feest ging van start met de ontvangst van de Japanse Consul en zijn echtgenote door Onze district voorzitster Kathelijne Toen.  Ze werden vergast op een demonstratie van Taiko Het ritmisch slaan op verschillende maten van drums,  mooi geluid maar wel een aanslag op de oren.  Nadien nam de Consul het woord en dankte Hoboken voor deze fijne traditie en zei dat dit alles zeer gewaardeerd wordt in Japan.  De ceremonie om het vat Sake  te openen lukte goed en iedereen kreeg een bekertje Sake aangeboden, voor de kinderen en wie geen Sake lust kreeg een ander drankje aangeboden.  De Japanse consul kreeg een mooie geschenkmand  met Nello en Patrache producten en zijn echtgenote kreeg bloemen tot afscheid. Het feest ging verder  met verschillende standen o.a. met lekkere suchi’s, Japanse kinderspelen, het Nello en Patrache  dreamteam met hun specialiteiten   en knutsel tafels en Taiko demonstraties.  Een graag geziene boer Briers kwam ook weer op bezoek met zijn kar en hond en iedereen was er weer van versteld hoe braaf en geduldig de hond luisterde naar zijn baasje en met hoeveel plezier hij de kar trok.  Jammer genoeg werkten de weergoden niet mee dit jaar en waren er maar weinig kijklustigen wat zeer spijtig was voor de samenwerking tussen het Matsuri, Nello en Patracheteam, het Gravenhof en het District Hoboken. 

René Bolens