Week van de senior van 21/11 tot 25_11_2016

Reporters: Annie Poelmans, Vera Lauwers Rene Bolens Tekst Josée Ceuppens

Het startschot van de week van de senior werd gegeven op de wekelijkse maandagmarkt met het uitdelen van rozen.
’s Middags werden de senioren verwacht in zaal Extra Time.
Op het programma, niemand minder dan John Terra met in het voorprogramma Alex en Rudi. Na een welkomswoord van dhr. Jan Janssens, voorzitter van de ouderenraad, wist het duo Alex en Rudi er meteen de sfeer in te brengen. Met een enorm uitgebreid repertoire gaande van “Dat kleine café aan de haven”, “Als sterren aan de hemel staan”, …..tot liedjes van The Monkees, Roy Orbison, Paul Anka en Engelbert Humperdinck, wisten ze het publiek aan het zingen te brengen. Kortom, de twee zetten een waar mini – schlagerfestival op poten, inclusief een polonaise. Tijdens de pauze werd lekkere taart met koffie of thee geserveerd . En dan was het opnieuw tijd voor ambiance met John Terra.
Dinsdag werd Sofie en haar pianist Hervé verwelkomt in het woonzorgcentrum Lichtenberg. De ereplaatsen waren uiteraard voor de bewoners van het zorgcentrum, maar daarnaast waren er nog vele andere senioren aanwezig. Sofie heeft hoofdzakelijk een Engelstalig repertoire, maar waagde zich toch aan twee Nederlandstalige nummers, namelijk “Gelukkig zijn” van haar vriendin An Christie en “Ik ga dood aan jou” van Bart Herman.
Het Gildenhuis in Moretusburg  was op woensdag de feestlocatie waar Wendy van Wanten werd verwacht.
Districtsvoorzitser mevr. Kathelijne Toen en dhr. Jan Janssens namen eerst even het woord. Zij benadrukten een waarheid die als een paal boven water staat: in geen enkel district van Antwerpen wordt zoveel  voor de senioren gedaan tijdens de week van de senior als in Hoboken. Denk maar aan een hele week optredens met thee, koffie en taart.
Dan was het de beurt aan Wendy van Wanten en zij zette de zaal meteen in vuur en vlam. Zij bracht leuke meezingers, maar ook het wondermooie “Memory” uit de musical “Cats”. Haar echtgenoot Frans, waarmee ze dit jaar 10 jaar getrouwd is, werd een beetje verlegen  toen ze “Jij bent mijn leven” aan hem opdroeg. Verder nodigde ze “Stafke” uit het publiek bij haar op het podium uit. Dit resulteerde in  een reeks grappen en verschillende lachsalvo’s. Ze wist zelfs een “sportpaleiseffect”, zoals ze het zelf noemde, op te roepen: het licht in de zaal werd gedimd en het publiek zwaaide enthousiast met de lichtjes van de gsm’s. Kortom, het was een middag om nog lang van na te genieten.
Op donderdag was het laatste optreden in de namiddag door een oude getrouwe tijdens de week van de senior, Juul Kabas! Je hoeft alleen maar zijn naam te noemen en je weet zeker dat er ambiance en entertainment zal zijn. Hij werd ontvangen in het woonzorgcentrum Heydehof.

Puntstudio Hoboken