De Hobokense helden verschijnen op het Nello en Patrascheplein 15_11_2015

Na één minuut stilte in acht neming voor de vele slachtoffers van de aanslag in Parijs op vrijdag 13-11-2015 , was het de bedoeling dat de district schepen Koen Raets, auteur Daisy Daems & illustrator Rik Willemen, de onthulling aan de nutskast (elektriciteit cabine) zouden doen .
Dit laatste  was al gebeurt, enkele dagen voorheen,  door de nieuwsgierige jeugd van de Hertogenvelden wijk.
Zo kon er direct over gegaan worden naar  een korte speech door Koen Raets en Daisy Daems .
" Om graffiti tegen te gaan worden nutskasten regelmatig op gepaste wijze bekleed. Op het Nello en Patrascheplein lag het voor de hand dat deze bekleding zou verwijzen naar de Hobokense helden, zeker nu het kinderboek waarin ze de hoofdrol spelen opnieuw wordt uitgegeven met mooie illustraties.
  Op deze dag wordt ook de heruitgave van het kinderboek ‘Mijn verhaal, Nello van Hoboken’ voorgesteld. Het boek kreeg een hedendaagse update van auteur Daisy Daems: “Het oorspronkelijke boek ‘De hond van Vlaanderen’ was verouderd en moeilijk te krijgen”, zegt Daisy, “Daarom is Nello’s Droom Genootschap op zoek gegaan naar een betere vertaling. Nadat onderhandelingen met verschillende auteurs op niets uitdraaiden, kroop ik zelf in de pen. Een eerste hoofdstuk, daarna een groter geheel… Na verschillende besprekingen met de leden van het Genootschap, de hulp van bekend auteur van kinderboeken Peter Moerenhout en overleg met illustrator Rik Willemen kwamen we tot een vernieuwd boek. De rode draad van het oorspronkelijke verhaal bestaat nog maar het hoofdpersonage Nello is een deugnietje geworden. We zorgden ervoor dat in elk hoofdstuk iets vermeld wordt waar leerkrachten of ouders verder kunnen over praten. Naast vriendschap, creativiteit en loyaliteit gaat dit boek over kinderarbeid en schoolplicht anno 1900.”

“Met zowel de bestickering van de nutskast als de ondersteuning van de uitgave van het boek, beklemtoont het district het belang dat Hoboken hecht aan de figuren van Nello en Patrasche voor de uitstraling en herkenbaarheid van het district,” aldus districtsschepen Koen Raets.

Na deze speech werd er nog een drankje en een kleine chocolade versnapering genuttigd .
Het nieuw  "Nello & Patrasche" boek en de chocolade versnapering,  in de vorm van Nello & Patrasche,  is te verkrijgen bij enkele winkels in Hoboken.
Misschien een ideetje voor de komende feestdagen, als geschenkje. 

Voor meer inlichtingen :
Nello's Droom genootschap
Kioskplaats 87
2660 Hoboken
voorzitter@nelloenpatrasche.be of  info@ababbel.be

Willy Verboven

Puntstudio Hoboken