Kinderfeest 12_05_2013

Hoewel het lentezonnetje het liet afweten begon het UiThuis met hun eerste kindernamiddag. En er viel heel veel te beleven. Voor de allerkleinsten had de jeugddienst gezorgd voor allerlei leuke buitenspeeltjes waar ze duchtig van genoten.
Voor de muziek zorgde dj Andy Van Den Hof. Verder waren er nog allerlei spelletjes te doen, en men kon bij  boer Bert een zaadje planten, maar eerst moest je een stukje wortel proeven. Na ongeveer een half uurtje was er iets in je potje gegroeid, een wortel of een prei en soms zelfs een bloemkool.
Er was zelfs een hoedenateliertje waar je met krantenpapier een leuk hoedje kon maken en met glitterpapier kon versieren. Tussendoor kon men een bezoekje brengen aan het “Expresso theater”, in een oude circustent  met vooral veel schimmenfiguren en de kinderen kregen er een snoepje aangeboden.
De dames met de schmink waren ook opnieuw van de partij en toverden weer vele kindersnuitjes om tot feeën, prinsessen, spidermannen en tijgers.
Als rode draad waren er optredens van onze bekende groep D’Elle Fuego met dit keer een Spaanse Sjorro El Torro en de Franse Le Arse twee acrobaten, die op een ludieke manier en onder veel gedaanteverwisseling die halsbrekende sprongen uitvoerden, zelfs vastgebonden. Dit alles op de tonen van de rockmuziek van Latzy Jones.    
Zoals elk jaar waren er de bekende drankwagen, ijsjes en hot dogs. Nieuw dit jaar is er een barbecue in samenwerking met samenlevingsopbouw.

Foto's: Ann Neirinck, Willy Verboven, René Bolens
Tekst: Josée Ceuppens

Puntstudio Hoboken