Internationale schelpenbeurs en -tentoonstelling 22_05_2013

Wie kent het niet , een kind is aan zee,  vindt er wat schelpjes, laat ze vol trots bewonderen aan moeder, vader of grootouders.
Natuurlijk moeten deze zeker mee naar huis, om het op zijn/haar kamertje uit te stallen.
Kleine kinderen worden groot, men wordt wat nieuwsgierig naar de vorm, de kleur en de grootte, verdiept zich wat in naslagwerken en boeken en voor men het weet  begint men stilaan opbouwend aan een hobby van schelpen
Zo is het ook allemaal 30 jaar terug begonnen voor de voorzitter Dhr.Severijns Nathal van de Kon. Belgische vereniging voor Conchyliologie
Dhr.Severijns Nathal en de leden van het  Kon. Belgische vereniging voor Conchyliologie, doen  studies van mollusken van over heel de wereld.
Niet alleen zoutwatermollusken hebben hun interesse , maar ook land- en zoetwatermollusken.
Door studies van deze ongewervelde dieren, met hun prachtige schelpen, kan men zien hoe het is gesteld met de omgeving waarin deze dieren leven.
Deze internationale schelpenbeurs en -tentoonstelling is de grootste in zijn soort, wereldwijd bekend met deelnemers uit 25 verschillende landen.
Hierdoor kan men kijken welke soorten waar juist leven en of er een nieuwe soort tot stand is gekomen
Het is natuurlijk ook  ideaal voor de verzamelaar om zijn collectie wat uit te breiden, of voor wie deze vormen- en kleurenpracht eens wil bewonderen.
Vind je ergens op je vakantie een mooie schelp, of  wil je meer weten over deze ongewervelde dieren, dan is de Dhr. Severijns Nathal en zijn vrienden steeds bereid om u een woordje uitleg te geven, n.severijns@scarlet.be of bezoek de site www.bvc-gloriamaris.be

Willy Verboven

Puntstudio Hoboken