Het Belgisch kampioenschap wielrennen 29_06_2017

Zondag 25 juni streden de wielrenners voor de titel van Belgisch kampioen 2017 in Antwerpen en omstreken. Ze deden ook Hoboken aan en dat was een primeur.
Er was veel volk op het hele parcours, maar vooral om en rond de Kioskplaats kon je over de koppen lopen. Vrolijke, lachende mensen alom! Een prima sfeertje!
Handelaars profiteerden natuurlijk mee van deze topdag en hadden een kraampje opgesteld met natuurlijk... een natje en een droogje!
Als je langs de kant van de weg een koers volgt, is het gewoonlijk ' ZOEF' en de renners zijn voorbij en voor de toeschouwer is dan de pret gedaan. Maar nu was het anders! De renners vlogen tegen hoge snelheid zo'n 14 keer voorbij en dat zorgde voor de nodige spanning en speculaties. De fans kregen waar voor hun geld en het plezier duurde een hele namiddag! Het aanmoedigen ging gelijk op met het lessen van de dorst en gebeurde steeds enthousiaster!
De aankomst zelf kon gevolgd worden op 2 grote schermen. Daar troepte een dik pak Hobokenaars samen en de 'ooh's' en de 'aah's' zorgden voor de ambiance.
Die gezellige sfeer bracht de inwoners van Hoboken dichter bij elkaar.
Blijkbaar verzacht niet alleen muziek de zeden, maar doet een wielerkoers dat ook!

Annie Poelmans