Studenten tekenkunst stellen tentoon 14_07_2013

Tot 31 augustus is in het UiThuis werk te zien van studenten tekenkunst van de Academie Hoboken Beeldende Kunsten. De meeste tekeningen zijn van eerstejaars uit het atelier van Philip Badenhorst. Door allerlei oefeningen zoals blind tekenen (tekenen zonder op je blad te kijken), afbeeldingen op hun kop na tekenen, snelschetsen .. leren ze goed waar te nemen. De linkerhersenhelft, die zonder kijken denkt te weten hoe alles eruit ziet, wordt zo buiten spel gezet. De rest is oefenen en nog eens oefenen. Met resultaat, zoals enkele werken van studenten uit hogere jaren aantonen.
Interesse om zelf aan de slag te gaan? In september starten de nieuwe cursussen.
Meer info op www.academiehoboken.be
De tentoonstelling is gratis.

Annemie Debelder

Annemie Debelder