Taichi in het park 27_09_2013

Jaren geleden stond ik in Kensington Garden met open mond te kijken naar mensen die traag en geconcentreerd allerlei bewegingen maakten. Dat bleek dus Tai chi te zijn.
Zaterdag stond ik in het Broydenborgpark hetzelfde te doen, maar dan minder soepel. Gerda van de Tai chi school “De zachte kracht” gaf er een introductieles.
Tai chi is meditatief bewegen, een afwisseling tussen ont-spannen en in-spannen, tussen intensie (ik wil iets doen) en observeren (wat gebeurt er dan met mijn lichaam). Tai chi leert je ontspannen in moeilijke omstandigheden. Dat was in het Broydenborgpark duidelijk het geval: je concentreren op allerlei ingewikkelde bewegingen, soms met je ogen toe, terwijl achter je jonge gasten tegen een metalen hekje aan het sjotten waren en wat verder een bruid en bruidegom met Marokkaanse muziek naar het districtshuis begeleid werden.
Na dertig lessen kan je alle uiterlijke bewegingen uitvoeren. Hoe meer je oefent, hoe beter je kan mediteren tijdens het bewegen. Zo blijf je soepel en in goede conditie, zowel mentaal als fysiek.
Op 16 september start een lessenreeks op maandagavond in zaal “Extra Time”. Info vind je op www.Taichi.be

Annemie Debelder

Annemie Debelder