Kerst in Hoboken 18_12_2015

reporters: Vera Lauwers en René Bolens

Op vrijdag 18 december was er de jaarlijkse kerstmarkt op de Kioskplaats. Ondanks de voorspellingen, waren de weergoden goed gezind en zorgden voor een droge avond. Onder een feeërieke verlichting, was er algauw veel volk op de markt en de sfeer zat er helemaal in.
Er was dan ook voor elk wat wils. Verenigingen verkochten al dan niet zelf gemaakte producten om geld in het laatje te brengen, vaak ook voor het goede doel. Sommigen hielden een tombola en je kon mooie prijzen winnen.
De kinderen konden hun hartje ophalen op een zwiermolen en op de schaatsbaan. Bij de stand van de kindergrime werden veel leuke, vrolijke snoetjes gecreëerd!
Naast kerstkaarten, kerststukjes, flessen wijn,….. enz. werd er ook aan het inwendige van de mens gedacht. Een jenevertje of glühwein, een glaasje wijn of frisdrank,……. het smaakt eens zo lekker in gezelschap en gezellige sfeer.
Een steltloper met vuurspuwende draak gaf de kerstmarkt een sprookjestint. Een fanfare deed dan weer zin krijgen om de benen los te gooien en wie het ondanks dit alles toch nog koud had, kon zich warmen aan de grote vuurcirkel.
                                                                               
De magie van kerstmis is begonnen!

Puntstudio Hoboken