De platenkast van Nico Sturm 24_04_2018

In de voorlaatste” De platenkast van….. was het de beurt aan Nico Sturm. Hij is vooral bekend als straatreporter in het TV-programma “Wat als….”.

Hij vertelde hoe hij zijn eerste liefde voor muziek, Ierse folk, meekreeg van zijn ouders.

Zijn muziekkeuze evolueerde over verschillende genres, o.a. jazz.

Enkele van zijn favoriete artiesten: Bobby Mc Ferrin, John Lee Hooker, Jeanne Moreau? Tom Waits, ….. en niet te vergeten Wannes van de Velde, een man waar hij een grote bewondering voor heeft. “dwalen

Tijdens zijn studiejaren aan het Herman Teirlinckinstituut kreeg hij gitaarles van hem. Lessen die vrij vruchteloos bleken, waardoor Wannes besloot dat met Nico door de straten van Antwerpen dwalen een betere tijdsbesteding was. Tijdens deze “dwaaltochten hadden ze veel goede gesprekken.

Deze en nog vele andere herinneringen zorgden voor een gezellige, onderhoudende avond.

Vera Lauwers