Bezoek 15de Wing Steenokkerzeel 07_05_2018

Onder een stralende zon werd een bezoek gebracht aan Brussels Military airport 15de Wing. Wij werden verwacht om 9,30uur aan de inkom waar Ronny onze begleider voor die dag ons stond op te wachten. Na de auto's geparkeerd te hebben werden wij naar de bus gebracht.deze voerde ons naar de vertrekhal van waaruit de rondleiding begon. Alle militaire vluchten voor medische hulp in het buitenland, voedselhulp, militairen naar conflict gebieden brengen en alle Koninklijke vluchten vertrekken vanuit de vliegbasis 15de wing. Via de incheck balie werden wij naar de 2de verdieping gebracht van waaruit wij op het terras de opstijgende en dalende vliegtuigen konden gadeslaan en foto's nemen.  Ondertussen was Ludo de technische gids er bijgekomen, deze zou samen met Ronny  de verdere rondleiding verzorgen. De eerste hal die wij aandeden was de  transporthal. klaarmaken van zendingen en het laden van C130 toestellen worden hier uitgevoerd. De volgende hal was deze waar de motoren van de C130 toestellen worden onderhouden en hersteld. C130 toestellen die 1 jaar aan de grond blijven voor een volledige checkup  waren te zien in de volgende hal. Vandaar ging het naar  de standplaats waar wij  de C130 van buiten en binnen konden bekijken, in de laadruimte werd ons uitgelegd waarvoor deze gebruikt wordt, laden van militair materiaal, Voedselpekketten, medisch materiaal, droppen van militairen op missie. In de cockpit waar wij in de piloten stoelen konden plaatsnemen kregen wij uitleg waarvoor alle knopjes dienen.  Voor de middag pauze konden wij nog plaatsnemen in het vliegtuig voor alle hoog geplaatse personen. Vandaar was het richting Mess Officieren waar ons een middag lunch werd aangeboden. 14uur Hubert kwam ons ophalen voor een bezoek aan het Dakota museum  enkele gepensioneerden waren er aan de arbeid om een Dakota en Douglas te renoveren. In het museum werd uitgelegd hoe de 15de wing ontstond  en tot op heden nog altijd operationeel is. Hier eindigde dan ook ons bezoek aan de 15de wing. Met een hartelijke dank aan Ronny, Ludo en Hubert.

Puntstudio Hoboken