Wat valt er? Een solovoorstelling van Dimitri Leue. 20_04_2019

Wat valt er… te vertellen over deze voorstelling?

Dat het  er eentje van de bovenste plank is met veel humor,  een flinke portie nostalgie en zoete liefde. Het gaat over de (zo gezegde) grootvader ‘Snor’ van Dimitri, die havenloods was en een brief schreef aan zijn kleinzoon . Die brief werd hem na het overlijden van zijn opa  door zijn grootmoeder  overhandigd. Maar voor de brief voor het publiek wordt voorgelezen, valt er eerst van alles, maken we kennis met nonkel Leon en de boten in de haven waar ook van alles afvalt, worden er spreekwoorden heruitgevonden, ontdekken we hoe grootvader zijn vrouw heeft ontmoet , zien we hoe er  op verschillende wijzen gelachen wordt,  welke boeken in het huis van de oudjes te vinden waren en… nog zoveel meer. Er wordt zelfs aandacht gegeven aan het seksleven van de grootouders (met uitbeelding!).

Dimitri toont zich een ware taalvirtuoos, die glissando, maar meestal staccato inspeelt op de eigen woorden en op die van aangevers in het publiek. Hij toont zich ook als acrobaat, want de voorstelling begint in de gordijnen en eindigt op een toren van 3 stoelen. En om zoveel mogelijk te beantwoorden aan het portret van zijn grootvader siert een snor het aangezicht van Dimitri.

De lach was niet uit de lucht en de bewondering voor zoveel taalgevoel was groot.

Deze solo voorstelling van Dimitri Leue moet je gehoord en gezien hebben!!!

 

 

Annie Poelmans