Jaarmarkt Hoboken 14_15_16 / 09_2019

Zaterdag 14 september om 19 uur starte in de tent achter het Districtshuis het bevrijdingsbal ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Het talrijk opgekomen publiek waarvan velen uitgedoste vrouwen en mannen dansten in retrodecor op het ritme van Radio Modern nostalgische swing, bop en rock-’n-roll de hits van de jaren 1940 - 1945. Zaterdag 15 september om 9,00 uur werden onder een stalende zon de kraampjes opgesteld voor de start van de evenementen en rommelmarkt. Ook hier was het tegen de middag op de koppen lopen. De kermis draaide op volle toeren, aan de eetkraampjes was het lekker smullen. Op de rommelmarkt verwisselden allerlei spulletjes van eigenaar. Op de cuultuurmarkt in de van Amstelstraat stelden verschillende verenigingen hun activiteiten voor. . Maandag 16 september onder een grijze hemel starte op de Kioskplaats en de Kapel straat de jaarlijkse jaarmarkt en Braderie. Leger voertuigen van vroeger stonden opgesteld in het park en aan het park, militairen in uniform in de tijd van toen liepen af en aan over de jaarmarkt en braderie. Rond 12,15 uur vlogen er enkele oude legervliegtuigen over Hoboken om 75 jaar bevrijding te herdenken. Rond 18 uur zou er een luchtballon de lucht ingaan, deze kon helaas niet doorgaan wegens, de weergoden waren ons niet gunstjg gezind. Om 21,00 uur werd het jaarlijks feest afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Maurice Pandelaers