Silke, Tom Dice en de Scheldezonen 30_04_2016

De scheldezonen onder leiding van Erik Mast pakten dit jaar uit met fantastisch mooie filmmuziek uit de films: Fanfare, Lords or the ring, Witches en Star Wars. Een fijn intermezzo was het hobospel van Karen Weckx met de prachtige muziek van Henri Moricono. Daarna speelde het voltallig orkest muziek uit de films “Pirates of the Caribbean" en "Mambo".
Tijdens de pauze waren de mensen weer vol lof over de prachtige arrangementen.
Het tweede gedeelte begon met het optreden van Tom Dice met zelf geschreven liedjes uit zijn nieuwe CD. Na zijn beurt kondigde hij zelf Silke aan die covers bracht onder begeleiding van het voltallige orkest. Zij bracht er ook een persoonlijk moment in door een tattoo te tonen aan haar fiere grootouders.Hierover zong zij nog een mooi zelf geschreven lied “Spaak”. Na een korte hulde aan Benjamin Jacobs die voor haar de muziek had bewerkt brachten Silke en Tom nog twee liedjes samen, waaronder meer het mooie “Me en My Gitar" van Tom Dice. Tijdens het geven van bloemen dankte Silke de Scheldezonen en het publiek. Met een welverdiend applaus voor de ganse show sloot de avond af.
Josée

René Bolens