Matsuri 08_05_2016

Voor de tweede keer werd er een Matsuri gehouden, dit keer in het park van het gravenhof. Tijdens dit Japans feest Was er een mix van taikodemonstraties,karate,  dans, muziek, show en voordracht. In de vele workshops kon iedereen zijn hartje ophalen aan allerlei Japanse spelen en doe dingen. Heel het plein was heel kleurig door de mooie Japanse klederdracht. Men kon zich ook te goed doen aan allerlei Japanse lekkernijen.
Het district deelde aan iedereen gele zonnebrillen uit in het teken van Hoboken zomert.
De avond sloot af met het bezoek van de Japanse Ambassadeur en zijn echtgenote die ge trakteert werden op een Taiko demonstratie door de groep Tátake!-Taiko. Ze werden verwelkomt werd door cultuur schepen Koen Raets . Na het mooie dankwoord van de Ambassadeur werd er naar Japanse traditie een de spiegel van een houten sakévat stukgeslagen door de Ambassadeur, de districtsvoorzitster en de cultuurschepen ten teken van Voorspoed, Respect en Liefde. Iedere genodigde kreeg een glaasje Saké aangeboden. Het district  sloot af met een drankje en Japanse lekkernijen.
Deze dag werd gerealiseerd door de Vzw Inari en het Nello, Patrach droom genootschap en het Gravenhof
Josée  René Bolens