Ten Zuiden van 't Zuid 21_05_2016

Reporters: Annie Poelmans, Vera Lauwers, René Bolens

Zaterdag 21 juni 20u. zaten de Hobokenaren in hun geliefde park Sorghvliedt voor een reusachtig podium, vol verwachting uitkijkend naar een prachtige muzikale avond.
Kurt Van Eeghem, presentator en initiatiefnemer , begon met te zeggen dat wij op rozen zaten en hoewel ik nooit echt gemakkelijk zit op die grijsgroene klapstoelen van dienst, was dat echt wel zo!
Daar zorgde het positivisme, waaraan het hele concert werd opgehangen, zeker voor!
Maar ook de vele bekenden zoals Mozart, Haydn,  Bartok, Tsjaikovski, Brahms, ... deden met hun vrolijke muziek een duit in het zakje.
En dan...  die soloartiesten... stuk voor stuk verbonden met Hoboken.
Tante Mathilde wou hem niet laten gaan van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar gelukkig is hij kunnen wegsluipen , de fagotspeler Bert Helsen, die het gras nog heeft weten groeien op  het terrein waar nu het concert plaatsvond.
Hij bracht een schitterende brombeer ten tonele.
Er was betwisting of Karl Eriksson nu voor of achter de spoorwegovergang woont, maar over zijn banjospel was iedereen het eens: fenomenaal!
Vadim, de Russische concertmeester van Casco Phil, speelde als solist op meesterlijke wijze het wondermooie Méditation de Thais.
Natuurlijk mocht Iris Van Straten, BH oftewel bekende Hobokenaarster, niet ontbreken, want zij zingt 'Wunderbar'!
Als klap op de vuurpijl een echte topper als percussionist, maar ook als grappige performer, Carlo Willems.  Geen Hobokenaar, maar tijdens zijn vele optredens op de Proms in Antwerpen, sliep hij wel 31 keer in Hoboken!  Wij sliepen alvast niet tijdens zijn vliegensvlugge ' Flight of the Bumblebee'!
Een grote pluim verdient ook nog de geweldige dirigent van Casco Phil, Benjamin Haemhouts.
En wat Kurt Van Eeghem betreft... het weer voorspellen ligt hem niet zo. Dat laat hij beter aan anderen over. Maar... presenteren met veel enthousiasme , Russisch spreken met Vadim en zingen kan hij als de beste!
' Always look on the bright side of life' bracht hij met verve en wij zongen allemaal uit volle borst het refrein mee!
Ten Zuiden van 't Zuid kan met dit programma alle windstreken uit!

Puntstudio Hoboken