Hoboken feest cultuur en rommelmarkt 17_09_2018

Naar aloude traditie is het de derde week van september feest in Hoboken. De weergoden waren ons goedgezind zij zorgden voor mooi zomerweer tijdens de cultuur en rommelmarkt op de kioskplaats en in de kapelstraat. Al  vroeg  werd er met man en macht  gewerkt om de standjes op tijd klaar te krijgen. Ondertussen waren de kramers voor de rommelmarkt ook hun waar volop aan het uitstallen. Enkele vroege vogels liepen soms nodeloos in de weg daar auto's nog op en aanreden. Rond 10 uur was iedereen klaar en kon het feest beginnen. Al snel was de kiokplaats en kapelstraat een toeloop voor jong en oud. Op de standjes van de cultuurmarkt  was het dan ook druk. De foto's door Puntstudio tentoongesteld werden dal ook gretig bekeken. De foto quiz over ken uw Hoboken was dan ook een succes. Velen hadden interesse voor het volgen van een cursus fotograferen. Langs de standjes van de rommelmarkt was het zoeken naar het juiste hebbeding. Tussen alle standjes door en de vele mensen liepen er  dan ook twee rare snuiters rond die met luide muziek uit omgebouwde grasmaaiers  de hele markt afliepen. Bij Casa Louisa konden de kinderen hun hartje ophalen aan alherhande spelletjes zoals zeepbellen maken er was ook acrobatie een pizza tent en zoveel meer voor ieders wat wils.  Ondertussen draaide ook de kindermolens en speeltenten op volle toeren, de friet en smouttebollen gingen vlot van der hand. Cafe's en restaurants hadden handen te kort om de dorstigen en hongerigen  te bedienen. Rond 17 uur was dan ook het einde voor de cultuur en rommelmarkt. 

Maurice Pandelaers