Smaakwandeling op het Schoonselhof op 23_11_ 2013

Het is geweten dat een Antwerpenaar van goed eten en drinken houdt en bovendien een echte commercant is. Dit bleek eens te meer tijdens de wandeling op het prachtige Schoonselhof.
Koekjes De Beukelaer, chocolade Meurisse, sigaren Quo Vadis, snoepjes Mokatine, jenever Vieux d’Anvers, chocolade Martougin, likeur Elixir d’Anvers, koffie en thee Cuperus, bananen van Spiers, chocolaterie Cesar, koffie Efico  en bieren De Koninck: we zijn ze allemaal tegengekomen.
Het was voor Jacques Buermans de eerste keer dat hij deze culinaire rondleiding deed, maar het was er niet aan te zien. In stevige pas stapte hij van het ene graf naar het andere. Daar vertelde hij met veel animo de geschiedenis van de families achter deze bedrijven. Twee dames van de Academie voor muziek en woord droegen tussendoor aangepaste poëzie voor: de Tabaksrokers, het Schiedammerlied, het koffieliedje ( Batavia, Arabia!). En aan het graf van Willem Elsschot het lofdicht op (Gentse) Tierentijn mosterd.
De merken die nu nog bestaan stonden in het kasteel uitgestald, klaar om geproefd te worden. Zoek ze maar op de foto’s.

Annemie Debelder

Annemie Debelder