Voetbal een feest! 08_12_2013

RVC Hoboken verwelkomt voetballertjes vanaf 5 jaar in de afdeling U6 (under six). Ze trainen tweemaal in de week op kunstgras. Een officiële competitie bestaat niet voor hen. Maar voor de match van de eerste ploeg mogen ze ook een matchke spelen tegen de U6 van de bezoekers, vijf tegen vijf.
De trainers staan mee op het veld om aanwijzingen te geven en spelertjes op de juiste plaats te zetten. Er wordt met volle overtuiging gespeeld en vooral achter de bal aan gehold. Goals worden er ook gemaakt, veel, langs beide kanten.
Na de match (2 x 20 minuten) mag iedereen een penalty trappen. Het valt op dat de spelertjes discipline aangeleerd krijgen: mooi in het rijtje je beurt afwachten, je maat aanmoedigen en na het trappen een handje geven aan de scheidsrechter. En als het feest voorbij is, de supporters groeten zoals de echte. Met glunderende gezichtjes.
En dan mee met de eerste ploeg het veld op lopen! Ja, voetbal is een feest.

Annemie Debelder

Annemie Debelder