Shift Rock 2016

Op 8 en 9 juli vond opnieuw het Shift Rockfestival plaats in park Sorghvliedt in Hoboken.
Jawel, de naam festival is op zijn plaats, want wat begon als klein evenementje is uitgegroeid tot een happening met heuse festivalmarkt met standen met kleurige kleding en enkele NGO’s. Zo was er bv. een stand van Dyadis, een organisatie die geleidehonden traint voor mensen met een beperking.
Een puppy en een volwassen leerling waren ter illustratie aanwezig. Beiden vonden het programma ogenschijnlijk maar niks en keken een beetje verveeld rond of sliepen.
Op zaterdag kon je zelfs over en weer pendelen tussen twee podia , waar optredens waren van groepen boordevol jong talent.
De kinderen hoefden zich ondertussen niet te vervelen. Op de springkastelen en met volksspelen konden ze zich ten volle uitleven. Was de eigen fantasie uitgeput, dan was er “de Wensmens” die de  kinderen meenam in zotte dansjes en leuke verhalen.
Op vrijdag mocht de band “De Spoel” de spits afbijten. Zij brachten liedjes met geëngageerde teksten, die deden denken aan “Miek en Roel” uit de jaren ’70.
Daarna was het de beurt aan “Jess”, de band van Jessie Thijs, die in het voorjaar haar kans gewaagd heeft in “The Voice”.
De klappers van de avond waren ongetwijfeld “Les Truttes”, na 20 jaar lang geen beginnelingen meer!
Afsluiter in de late uurtjes was de Kobe Louis Charles band.
Zaterdag werd de bezoeker opnieuw verwend met tal van artiesten, zowel op het SHIFT ROCK podium als op het HIP HOP ROCK podium.
De “Rupelsoldaten” brachten een beetje reggae-style, terwijl de “King For a Day” het wat ruwer aanpakten.
“Sweetsalt” wist te ontroeren en de “Bandits”, geen onbekenden door hun deelname aan “Eurosong Kids”, brachten er de sfeer goed in. Zij konden op veel bijval rekenen van veel tienermeisjes.
Dit zijn maar enkele voorbeelden van een goed gevuld SHIFTROCK programma , een festival dat, mee door het mooie weer, dit jaar zeker geslaagd was.


Vera Lauwers