Franse chansons 21_juni_2013

Na het afstuderen bij Herman Teirlinck begon Elyse op te treden met kleinkunst. Ze zong toen eigen geschreven Nederlandse nummers. Ondertussen speelt ze ook samen met een collega poppentheater voor de kleintjes. Nu is ze reeds twee jaar bezig met Franse chansons die haar naar eigen zeggen zeer goed liggen. Samen met haar drie muzikanten, aan de accordeon gitaar en piano Johan, aan de contrabas, Stefan en aan de batterij, Pierre, brengt ze ondermeer Franse chansons van Phiaf, Bécaud, Brel en van Serge Gainsbourg
Voor de senioren weefde ze tussen haar chansons mooie Nederlandse bindteksten die vooral over de liefde gaan. De geur van dierbare herinneringen, gaatjes in mijn gedachten. De liefde brengt geluk maar is ook vluchtig en onvoorspelbaar. De rivier die alle slechte herinneringen met zich meevoert. Afscheid van mama. De wind die soms goed gezind maar ook gevaarlijk kan zijn.
Met Johan zingt ze samen een prachtig duet, Johnny tu est pas une angel. Ook zeer ontroerend zingt ze” Ne me quitte pas” en als toemaatje bracht ze het wondermooie “ On Ira” van zangeres Dalida.
Tussen deze prachtige show bood het uitHuis het publiek een koffie met een frans klinkend Madeleine koekje aan.
Josée

René Bolens