Birth of Joy 02_04_2018

In de concertreeks ' Cockerill's' kregen we zaterdag 31 maart 2018 weer 2 live optredens voorgeschoteld.
De groep die voor de opwarming mocht zorgen was ' The Lone Wolf & The Forest Crooks', een driekoppige bluesy, grungy, rockabilly rockband. De sympathieke frontman bracht samen met de drummer en de bassist de aanwezigen in de juiste sfeer voor de hoofdact van de avond.
Die eer was voor 'Birth of joy', een Nederlandse rockband. De band bestaat sinds 2008 vanuit de Herman Brood Academie in Utrecht en heeft sindsdien vier studioalbums uitgebracht. Hun naam is ontleend aan ' The Birth of Tragedy' van Friedrich Nietzsche.
In 2011 kreeg Birth of Joy een platencontract aangeboden en in 2014 brak de band definitief door.
De geweldige, totaal in de muziek opgaande muzikanten, hadden er geen moeite mee om de toehoorders mee te voeren in hun extase.
Na afloop konden de muziekliefhebbers zich te goed  doen aan een 'Summer of '67' van Hof ten Dormael uit Tildonk. De naam van dit bier verwijst naar de psychedelische 60s blues, die Birth of Joy speelt. Perfect dus om na te genieten van een sterk concert.


  

Annie Poelmans